The Border Södermalm
Välkommen in till oss på The Border hos oss så hoppas vi att du kommer trivas oavsett vilket land som står på din meny.
Glöm inte bort att en av de finaste sakerna vi har här i livet är att regelbundet avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta helst nått riktigt gott.
Jag fick idén redan som 22-åring till The Border då bodde jag i Kalifornien för första gången. Jag blev snabbt fascinerad av den amerikanska matkulturen med allt vad den erbjöd. Snart därefter så blev jag inbjuden till en festivitet på andra sidan gränsen. Resan var inte lång, men det var som om en helt annan värld som öppnade sig. En ny men minst lika fantastisk värld. Kallad för Mexiko.
Genom åren som gått så har jag rest fram och tillbaka över gränsen mellan USA och Mexiko fler gånger än jag kommer ihåg. Jag har blivit The Border personifierad och kommer personligen aldrig kunna välja sida.
Även om restaurangens fokus är framtagen ifrån USA och Mexiko på menyn så ser vi till att köttet vi serverar är från Svenskt i 100 % ekologiskt högrev från Bjursund strax utanför Västervik och som mals i restaurangen varje dag. Brödet väljer vi att köp från lokala bagerier för att stödja dem och klimatkompensera.
På The Border är alla våra såser hemmagjorda, med inspiration från våra resor i USA och Mexiko.
Så varmt välkommen in på en resa till sydamerika.
The Border
Rutger Fuchsgatan 3
Alla dagar: 11:00-22:00