Napolitansk Pizza Södermalm
Meno Male
Renstiernas gata 19
Måndag-Tisdag: 11:00-21:00
Onsdag-Fredag: 11:00-22:00
Lördag: 12:00-22:00
Söndag: 12:00-21:00
Hos oss på Meno Male så vill vi ge er helhetskänslan av att göra den godaste pizzan, så vi ville skapa en pizza som napolitanarna själva skulle gjort det. Med en av den bästa ugnen, dem främsta pizzabagarna och bra och färska råvaror direkt från branterna vid Vesuvius hoppas vi att kunna bjuda in er till känslan vi fått av vackra Napoli. SÅ välkommen in till Meno Male!
Vår vedeldade ugn är tillverkad av Stefano Ferarra i den kända pizzans hemstad Napoli och som håller den optimala pizzatemperaturen i 450 grader. I och med ugnens värme och uppbyggnad, som har olika stenar, så är pizzan klar på 90 sekunder och råvarorna på pizzan behåller sin goda smak och struktur.
Vi ser även till att serverar pizzor bakade utan gluten. Pizzorna gräddas i samma ugn som övriga pizzor så vi kan inte garantera att pizzan är 100% utan gluten. För glutenfria pizzor så är priset 20 kr extra.
Pazzi
Östgötagatan 65, Stockholm
Måndag-Fredag: 11:00-22:00
Lördag-Söndag: 12:00-22:00
Vi på Pazzi välker alltid att jobba med kärlek och respekt för råvarorna vi använder. Ska man tillaga riktig pizza så kan man inte ta några genvägar och fuska.
Våra pizzor har en högre pris, men pizzorna bakas med en stor portion kärlek och för råvarorna. Mjölet som vi använder oss av är av märket Caputo och importeras från pizzastaden Neapel. Mjölet anses vara det bästa pizzamjölet i världen. Sedan så låter vi degen kalljäsa i 72 timmar innan pizzan bakas och gräddas i den uppvärmda stenugnen i 450 grader i max två minuter. Då får man en pizzadeg som är krispig och god med mycket smaker och struktur.
Det är så här man gör pizza i Neapel och vi vill inte vara dra ner på det ryckte! Ni är varmt välkomna in till oss på Södermalm för en riktig god smakupplevelse med kärlek!