Pizza på Södermalm
Meno Male
Renstiernas gata 19
Måndag-Tisdag: 11:00-21:00
Onsdag-Fredag: 11:00-22:00
Lördag: 12:00-22:00
Söndag: 12:00-21:00
Översättningen av Meno Male är ”gudskelov”. Vi vill med den känslan skapa en pizza så som napolitanarna själva skulle ha gjort det. Med den bästa ugnen, de främsta pizzabagarna samt råvarorna direkt från branterna vid Vesuvius så hoppas vi kunna bjuda in er till känslan vi fått av vackra Napoli. Meno Male!
Pizzorna lagas på italienskt tipo-00 mjöl och får kalljäsa i 4 grader innan de går in i ugnen.
Den vedeldade ugnen är tillverkad av Stefano Ferarra i pizzans hemstad Napoli och den håller den optimala pizzatemperaturen på 450 grader. I och med ugnens värme och uppbyggnad, med olika stenar, är pizzan klar inom 90 sekunder och råvarorna på pizzan behåller samtidigt sin struktur och smak.
Vi serverar även pizzor som är bakade utan tillsatt gluten, men eftersom pizzorna gräddas i samma ugn som övriga pizzor så är 100% glutenfritt är inte garanterat. Våra glutenfria pizzor kostar 20 kr extra.
Crispy Pizza Bistro
Ringvägen 129, 116 61 Stockholm
Måndag-Fredag: 16:00-21:30
Lördag: 12:00-21:30
Söndag: 12:00-20:30
Crispy Pizza Bistro är ett aktuellt och svenskt pizzakoncept. Vi serverar kvalitetspizzor, flatbreads, suveräna burgare, chicken wings och sallader. Våra pizzor är krispiga och supertunna, men framförallt överlägsna i smak. Vi använder oss endast av kött från svenska gårdar, ekologiskt svenskt mjöl och andra högkvalitativa råvaror som höjer pizzorna och burgarna till en helt ny nivå. The Crispy Way!
För branschen, låga start-up kostnader, hög lönsamhet och enkla rutiner gör Crispy Pizza Bistro till ett mycket attraktivt koncept med stor potential att snabbt växa på den svenska marknaden.
Våra innovativa och nyskapande smaker särskiljer oss från de övriga restaurangerna inom branschen. Pulled pork, gochujang mayo, flankstek bulgogi, chimichurri, getost, tryffel, honung och pinjenötter är bara ett fåtal av de smaker som vi erbjuder. Självfallet har vi även våra klassiska pizzor.
Vårt motto är Sharing is Caring. Crispys pizzor kommer alltid slicade samt på ställningar. Det ska vara enkelt att dela pizzorna och samtidigt umgås med sina vänner/kollegor/partner. Till maten kan gästerna välja bland olika svenska hantverksöl, juicer, läsk och noga utvalda viner.
Pazzi
Östgötagatan 65
Måndag-Fredag: 11:00-22:00
Lördag-Söndag: 12:00-22:00
Med en respekt och kärlek för råvaran.
Ska man göra riktig pizza kan man inte ta genvägar eller fuska.
Våra pizzor kostar lite mer, men de bakas med en stor portion kärlek och med en respekt för råvarorna. Mjölet som vi använder oss av är av märket Caputo, den importeras från Neapel och anses vara det allra bästa pizzamjölet i världen. Degen kalljäser vi i 72 timmar innan pizzan bakas och gräddas i den uppvärmda stenugnen i minst 450 grader i max två minuter. På så sätt får man en pizzadeg som är god och krispig med mycket smaker.
Det är så här man tillagar pizza i Neapel och vi vill inte vara sämre.
Pizzeria på Södermalm
Oliven due Pizzeria
Östgötagatan 95, 116 64 Stockholm
Måndag-Fredag: 10:00-21:00
Lördag: 11:00-21:00
Söndag:12:00-21:00
Vårt koncept har alltid varit att laga utsökt pizza samt mat av färska råvaror för att uppnå den höga kvalitén. Maten du äter hos oss ska motsvara dina förväntningar och samtidigt vara prisvärd. Vi strävar konstant efter att ge våra kunder ett vänligt mottagande. Motivationen som får oss att alltid hålla ribban högt är att du som gäst blir nöjd och även belåten!
Service samt kvalité står i störst fokus för oss. Våra gäster ska alltid kunna räkna med att vi på Oliven due Pizzeria gör vårt yttersta för att ge den bästa servicen i vår bransch. Vi är glada och stolta över den stora uppskattning vi får i recensionerna och vi tror att det är ett bevis på vår professionalism samt vårt goda rykte.
Ricardos Pizzeria
Timmermansgatan 40, 118 55 Stockholm
Måndag-Fredag: 11:00-21:00
Lördag-Söndag: 12:00-21:00
Ricardos Pizzeria erbjuder utsökta pizzor med tradition-färska ingredienser. Vi befinner oss på Timmermansgatan 40 på Södermalm i Stockholm.
Varmt välkommen!
Hornsgatans Pizzeria & Kebab
Hornsgatan 62
Söndag-Torsdag: 10:00-22:00
Fredag-Lördag: 10:00-03:00
Vi på Hornsgatans pizzeria använder oss enbart av färska råvaror. Vi har även glutenfria pizza bottnar.
Du kan även testa vår väldigt populära kebabrulle med nybakat tunnbröd, den är en riktig kundfavorit!
Pizzeria Söder Stockholm
Pizzeria Söder
Björngårdsgatan 13, Stockholm
Måndag-Fredag: 10:00-21:00
Lördag-Söndag: 11:00-21:00
Hos Pizzeria Söder är du alltid välkommen för att äta något gott. Hos oss kan du äta pizza, både vanlig pizza och amerikansk Pan-Pizza, pasta, grillrätter eller en fräsch sallad från vår stora salladsmeny. Vår ambition är att servera dig mat av allra högsta kvalitet som är tillagad med en stor portion omsorg. Vi använder självklart endast färska råvaror i våra rätter.
Pizzeria Södermalm Stockholm
Folkunga Pizzeria
Folkungatan 86A
Måndag-Fredag: 10:00-22:00
Lördag: 11:00-22:00
Söndag/Helgdag: 11:00-22:00
Vi hälsar er varmt välkommen till Folkunga Pizzeria!
I Folkunga Pizzeria kan du sitta ned och njuta av våra pizzor med en riklig fyllning. Vi har även sallader och pastarätter med tradition-färska ingredienser.
Kom in och smaka våra utsökta pizzor, vi lovar er en härlig smakupplevelse. Vi erbjuder er en trevlig och välkomnande restaurangmiljö som har blivit naturlig mötespunkt för alla.
Folkunga Pizzerians personal önskar alla våra gäster en smaklig och trevlig måltid.
Varmt välkommen!
Pizza Corner
Renstiernas gata 20, 116 31 Stockholm
Vardagar: 10:00-21:00
Helger: 12:00-21:00
Vi erbjuder kärlek vid första slicen.
Piccolo Angelo
Verkstadsgatan 14-16, 11735 Stockholm
Måndag-Fredag: 11:00-21:30
Lördag-Söndag: 12:00-12:30
Hos Piccolor Angelo finns stans bästa snabbmat!
Det står pizzeria på markisen men hos Piccolo Angelo serveras allt möjligt: sallader, husmanskost och så pizzor – även om det är grekiska fläskkebaben gyros som de flesta av våra gäster kommer hit för.
Det säljs antagligen flest av dem här i Stockholm. Hela 40 kilo gyros varje dag gör köket av med.
Gyrosen smakas upp med en hemlig kryddblandning som krögaren Tomas Duru vägrar att avslöja. Samma sak gäller för den majonnäs-dipp som gyros-rätternas tillbehör. Brödet som den serveras i är hembakad och fylls med tomat, gurka, isbergssallad, fefferoni och lök.
Våra smaker är så nära ett gatukök i Aten det går att komma.
Pizza på Södermalm
Galinas Pizza
Teatern, Götgatan 132
Måndag-Torsdag: 11:00-21:00
Fredag-Lördag: 11:00-22:00
Söndag: 11:00-20:00
Ät här eller ta med.
Vi levererar även pizza.
Nybakad.
Världskänd.
Omnipollos hatt
Hökens gata 1A, 116 46 Stockholm
Fredag-Lördag: 12:00-01:00
Söndag-Torsdag: 12:00-01:00
Fluffiga IPAs, rustika pilsner, konfektstouts, fruktkranar, magiska kranar, new school pizzor och feng shui. Häng med oss när vi skapar en fantasifull ölbar.
Tony’s
Hornsgatan 29A, Stockholm
Måndag-Fredag: 10:00-20:00
Lördag-Söndag: 11:00-20:00
Hos oss serveras allt hemmagjort; surdegspizza, sallad och pasta alla dagar i veckan. Sedan mer än 10 år tillbaka hittar ni Tony’s på Hornsgatan 29A. Vi är ett litet familjeföretag där tillagar allt själva från grunden. Vi använder oss av utsökta råvaror samt lägger omtanke i maten vi tillagar.
Bästa pizzerian på Södermalm
Bananas
Skånegatan 47, 116 37 Stockholm
Måndag-Fredag: 16:00-01:00
Lördag-Söndag: 12:00-01:00
Bananas grundades våren år 2015. Vi driver sedan innan Babylon och Indigo på Södermalm. Vår inredning är ritad av Jonas Nobel och Fredrik Stenberg på Uglycute. Barstolarna är hämtade från Bistro Boheme, som ägdes av samma familj under 35 år. Syskonen Jakub och Markéta Vávra driver Bananas.
På Bananas serverar vi en napoletansk pizza, bakad i en importerad vedugn från Stefano Ferrara Forni. Mjölet importeras direkt från en liten kvarn som specialiserat sig på just napolitansk pizza. För att kunna servera den bästa pizzan gör vi degen och gräddar på samma sätt som det alltid har gjorts i Neapel. Vi har även ett samarbete med Neapels pizzaakademi ”Associazione Verace Pizza Napoletana”.
Förutom pizza så erbjuder vi många veganska och vegetariska rätter. Menyn tar inspiration från hela världen. Ölen serverar vi på tjeckiskt vis i sejdel, där sejdlarna kyls ner i 4 gradigt vatten för att kunna hålla rätt temperatur. Den prisbelönta tjeckiska lager Bernard finns alltid på fat här. Vi har tre gästkranar där vi tappar upp öl från både svenska och även utländska mikrobryggerier. Vi erbjuder också viner på glas.
Pizza Penguin
Ölandsgatan 45A
Måndag-Torsdag: 10:00-21:00
Fredag: 10:00-22:00
Lördag: 11:00-22:00
Söndag: 11:00-21:00
800 GRADER SLICE SHOP
Kocksgatan 3
Måndag-Tisdag: 11:30-21:00
Onsag-Fredag: 11:30-22:00
Lördag: 12:00-22:00
Söndag: 12:00-21:00
”Jag vet inte om det här är en pizzeria eller något slags konstprojekt” det var Anders Östbloms ord medan han släppte en utbakad, tunn pizzadeg perfekt på bänken, så att det bildades en imponerande luftbubbla i mitten. Vi andra stod trollbundna och kunde bara kolla på. Det var 2016 och cirka en vecka hade gått efter att Anders Östblom och Oskar Montano öppnat 800 grader på Sigtunagatan 17. Det skulle helt enkelt bli pizza på deras egna sätt eller så kunde allt dra åt helvete. Som tur är så betydde det där ’pizza på deras sätt’ även ’sjukt god pizza’ och det tog inte lång tid innan det blev vida känt över hela Stockholm. Eller okej, ’vida känt’ tog nog lite tid ändå, men ganska känt, runtomkring i kvarteret i alla fall, och det gick rätt fort.
800 graders koncept var enkelt; det fanns helt enkelt inget koncept. Det som styrde ödet var deras ständigt improviserade magkänsla som eldades på av ett oroväckande nörderi kring råvaror samt deg, ett provocerande vinintresse, sällsynt intuitiva smaklökar och även ett starkt behov av att ha kul på jobbet. Nej okej, ventilationen var inte på topp där i början så ja, ofta låg pizzaröken tung över de lätt hostande gästerna, men det var härligt ändå. Och ja, vissa av oss (inga namn) var riktigt dåliga på att sätta upp bongarna så okej, ibland kunde två meter utmatade kvitton upptäckas under kassan medan drygt 40 gäster tålmodigt väntad på pizzor som inte bakades, men det var ändå härligt. Som vi såg det, var pizzorna det som var det viktiga och allt det där andra kommer säkert lösa sig.
Deli Italia
Erstagatan 20, 116 32 Stockholm
Måndag-Fredag: 10:00-21:00
Lördag-Söndag: 12:00-21:00
De allra flesta älskar en riktigt utsökt pizza. Rätten som går att kombinera oändligt med olika slags toppings och degar, till lunch eller middag, den passar perfekt till de flesta tillfällen. Kom förbi och ta del av vårt urval av olika pizzor, pasta, kebab, grillrätter och sallader.
Pizza Express Södermalm
Pizza Express
Borgmästargatan 4, 116 29, Stockholm
Pizza Express startade sin verksamhet 1987 som första pizzerian med hemkörning av pizza i Stockholm.
Vi levererar din beställning direkt hem till din dörr.
Vi tillagar alla våra pizzor med mycket kärlek i en äkta italiensk stenugn.
Vi använder självfallet de absolut bästa och mest färska råvaror i våra pizzor, sallader, pajer m.m.
Vårt mål är att ge bra service samt god kvalité.